V Jornada del Banc del Temps

“Comparteix el teu temps a qualsevol edat»

«Altres sistemes són possibles”

Benvolguts amics, benvolgudes amigues,PontDelDimoni_Positiu.png

El proper dissabte 12 de març celebrem, en el Centre Cívic Santa Eugènia, l’aniversari del Banc del Temps Pont del Dimoni convocant la 5a Jornada dels Bancs del Temps sota el lema, en aquesta edició, de  “Comparteix el teu temps a qualsevol edat – Altres sistemes són possibles”.

Així mateix, al llarg de la jornada, amb més de 50 activitats, es fa una demostració del potencial dels Banc del Temps.

A les conferències, a més de poder conèixer de primera mà els models actuals de BdT, parlarem de formes de compartir el temps a l’edat escolar i en la jubilació: presentem el Banc del Temps Escolar i el Cohousing o habitatge col·laboratiu; parlarem també dels Repair-Cafè i de Guifinet, exemple de Xarxa de Telecomunicacions col·laborativa.

Entre d’altres participants -des de Madrid- gaudirem de Jaime Moreno, fundador i ideòleg de la residència autogestionada per a majors Trabensol, exemple a seguir per a totes les persones interessades en aquest tipus de projectes. També des de Madrid participa Julio Gisbert, de vivirsinempleo.org, expert de referència a nivell estatal en monedes solidàries i economies alternatives, que parla dels Repair-Cafè; des de Barcelona assistirà Josefina Altés, de l’organització Salut i Família, pionera en Bancs del Temps a Catalunya i que disposa de la major xarxa de BdT d’abast estatal; també des de Barcelona, assistirà Sergi Alonso de l’Associació per al Desenvolupament dels Bancs del Temps (ADBdT). I per descomptat, com cada any, tenim confirmada la presència dels BdTs de Girona i comarques i molts d’altres de la resta de Catalunya.

Programa

A les 9.30h del matí, amb la inauguració i benvinguda, es comença aquesta jornada d’oci i treball. Tot seguit, a les 10.15h, comença la gran marató de l’intercanvi de temps: més de cinquanta tallers de tota mena per fer en família, nens i adults (de pintura, fotografia, manualitats, sabó natural, informàtica, drons, tecnologia, ball, massatges, teràpies, ioga, francès, anglès, bijuteria amb material reciclable…). També hi haurà conferències sobre Guifinet i altres.

A les 2 del migdia es celebra un dinar de germanor entre tots els participants on -com sempre- cadascú porta alguna cosa per compartir.

A les 4 de la tarda està prevista, a la sala d’actes de la Marfà, la presentació de la part més tècnica de la jornada: «Comparteix el teu temps a qualsevol edat», amb:

  • Jubilacions compartides –Cohousing–, amb Jaime Moreno,deTrabensol (video)
  • Banc del Temps Escolar, amb Josefina Altés, de Salut i Família (Audio Cadena Ser)
  • Foment de la participació en els BdT, amb Sergi Alonso, de l’ADBdT
  • Un BdT a Londres, amb Jordi Macià del BdT del Berguedà
  • Repair-Cafè, amb Julio Gisbert d’ADBdT

Alhora, per als nens i nenes, des de les 4 de la tarda, a Can Ninetes, hi ha tallers d’animació infantil i xocolatada.

 

Us esperem a tu i la teva família.

Fes extensiva la invitació a tots els teus amics encara que no siguin del Banc del Temps.

Salutacions.

www.bdtpontdeldimoni.com

bdt-5a-jornada.jpg

Esta entrada fue publicada en Jornades. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s